Stiltedag

Stiltedag  “In contact met jouw ware Essentie “

Op 21 december vindt de winterzonnewende plaats. Energetisch is de winterzonnewende een omslagpunt. Vanaf dit moment worden de nachten steeds weer een beetje korter en de dagen langer.
We vieren in feite dus de terugkeer van het licht. Een heel mooi moment dus om het licht op ons zelf te laten schijnen.

Tijdens deze dag in stilte heb je de gelegenheid om eens echt in te tunen op je zelf , je relaties, je werk, alle aspecten van jouw leven.Een pas op de plaats , om te voelen hoe het met je is zo aan het einde van het jaar 2024 en welke beweging / verandering jouw leven nodig heeft in het nieuwe jaar.

Stilte is een van de meest directe manieren om in aanraking te komen met je essentie. Als alle lawaai buiten – maar vooral binnen in je – tot zwijgen komt, kun je jezelf pas écht ontmoeten.
Vanuit verstilling ontstaat weer het contact met je eigen bron, je diepere weten, je innerlijk kompas. Van daaruit zullen zich inzichten aandienen die je leven zullen verrijken. Nieuwe inspiratie vindt z’n weg naar buiten. We noemen het ook wel de fluisteringen van de ziel.

Begeleiding: deze dagretreat wordt begeleid door Inge Voeten,  Inge is de oprichter van Zuiderlicht, centrum voor bewust Leven in Breda en hoofddocent aan de Mindfulness trainers opleidingen in Zuiderlicht.

Hoe ziet de dag eruit?
Tijdens deze dag worden verschillende werkvormen gebruikt zoals  (mindfulness) meditatie, rituelen, reflectie, schrijfoefeningen,  creatieve werkvormen. De hele dag vindt plaats in stilte.

Ervaring van een deelnemer 
Na een dag  kom ik op een nieuwe laag in mijzelf. Eindelijk wordt het echt stil. Tot dan toe hebben de verschillende stemmen in mijn hoofd de ruimte gekregen om zich kenbaar te maken, maar vandaag lijken ze niet meer zoveel praatjes meer te hebben. Ze zijn gehoord, omdat ik eindelijk beschikbaar was en kunnen nu rusten. Het is net alsof ik afdaal in een diepere zielsruimte, een plek waar ik maar zelden kom en me helemaal thuis voel. Kun je nagaan, denk ik , hoe weinig ik normaal gesproken ‘thuis’ ben. Ik realiseer me dat ik het grootste deel van mijn leven op weg ben geweest naar… ja naar wat eigenlijk?

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 21 december van 10.30-16.30 uur
Waar
:  in de grote zaal van Zuiderlicht, centrum voor Bewust Leven
Investering  € 66 inclusief uitgebreide lunch, koffie thee en snacks

Het maximum aantal deelnemers voor deze dag bedraagt  16 personen

Aanmelden: Om je aan te melden stuur een mail naar : info@zuiderlichtbreda.nl met daarin je naam, adres en telefoonnummer.