Mindfulness Training

Plan je veel?
Ben je veel bezig met de toekomst?
Ben je veel aan het denken?
Slaap je niet goed?
Heb je nog veel `nog te doen” lijstjes?

Ervaar je grote werkdruk,is het werk je teveel. Heb je last van angst, piekeren, perfectionisme en twijfel? 

Heb je veel vragen met `ja’ beantwoord? Dan kan een training Mindfulness iets voor je betekenen.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness helpt je om weer even tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met alle drukte om je heen.
Tijdens Mindfulness training leer je hoe je mindfulness kunt gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak.
Deze training leert je ook om vaker stil te staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen.

Daarbij gaat het om het trainen van een bepaald soort aandacht: een niet- oordelende, open en milde aandacht in het hier en nu.
Deze speciale aandacht vergroot je bewustzijn en schept ruimte en afstand ten opzichte van ervaringen, gedachten en emoties.
Hierdoor kunnen gemakkelijker nieuwe inzichten, keuzes en plannen een kans krijgen. Je kunt creatiever zijn en er ontstaat `een bodem van geluk’.

Waar komt Mindfulness vandaan?

Mindfulness vindt zijn oorsprong in de Boeddhistische meditatie. Deze meditatie is door verschillende mensen uit de westerse wereld vertaald naar een westerse, levensbeschouwelijke, neutrale vorm. De Amerikaan Jon Kabat-Zinn heeft mindfulness met westerse psychologische inzichten verenigd tot de Mindfulnesstraining. 

De training
De Mindfulness training is ervaringsgericht. In de training wordt geoefend aan de hand van allerlei aandachtsoefeningen.
Het aanleren van de oefeningen van Mindfulness gaat samen met de thema’s :
Bewustzijn, niet oordelen. acceptatie, wijsheid, compassie, liefdevolle vriendelijkheid, loslaten en omgaan met emoties. Je leert een nieuwe houding aannemen ten opzichte van je gedachten, je gevoel en je gedrag. 
Ook leer je je gedragspatronen zien en doorbreken. Dit geeft rust, ruimte, vrijheid en geluk in je leven, wat je uitstraalt naar de mensen om je heen. 
Naast elke bijeenkomst van 2,5 uur, zonder pauze, krijg je huiswerk mee. Mindfulness is een ervaringsgerichte training en oefening baart kunst. De eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek, 3 cd’s en een dvd. De groep bedraagt maximaal 8 personen.

Werkgevers zijn steeds meer bereid om de training te vergoeden.
Je kunt je werkgever vragen of deze de kosten voor de training wil vergoeden. Sinds de invoering van de Wet Verbetering Poortwachter
zijn werkgevers namelijk verplicht hun werknemers te beschermen tegen werkstress en hebben er doorgaans ook een budget voor.

De training bestaat uit 6 avonden van 19.30-22.00 uur 

Data 

26/9 3/10 10/10 24/10 31/10 en 7/11  2018

De bijdrage voor de gehele training
bedraagt 249 euro (inclusief btw ) Bij de training hoort een uitgebreid werkboek en meditaties (oefeningen)

Info en aanmelding

Aanmelden voor alle trainingen via :
Inge voeten:06-40559847
Email: info@zuiderlichtbreda.nl

Door wie worden de trainingen gegeven?


Inge Voeten (1971)
heeft in 2005 Zuiderlicht opgericht, hiervoor was zij werkzaam bij de gemeente Breda en bureau Jeugdzorg. Binnen Zuiderlicht is zij verantwoordelijk voor de coordinatie en aansturing van het centrum.Zij heeft veel meditatie-ervaring opgedaan in binnen- en buitenland en geeft regelmatig stilteretraites in Nederland en Belgie. Het is haar grote passie om Mindfulness uit te dragen, te zien hoe het leven van mensen positief verandert na deze training. Binnen Zuiderlicht is zij ook hoofddocent bij de opleiding tot mindfulnesstrainers.